Kartoffelsuppe, bålsuppe i dutch oven

Kartoffelsuppe - Bålmad Outdoor Cooking

Kartoffelsuppe – Let hverdagsmad over bål

Kartoffelsuppe, bålsuppe i dutch oven af
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid45 minutter
Til: 4 personer
Petromax Dutch Oven FT3
Petromax Dutch Oven FT12

Sådan laver du kartoffelsuppe i dutch oven

Ingredienser:
  • 1 Zittauerløg
  • 500g Kartofler i små tern
  • 2 Porrer i ringe - den hvide del
  • 0.75 l Grøntsagsbouillon
  • 1 dl Piskefløde 38%
  • 1 tsk sennep
  • Salt og pepper efter smag

Bacon- porredrys

Ingredienser:
  • 200g bacon
  • 1 Grofthakket porrer - den grønne del
På de halvgrå vinterdage med regnbyger, kan det være lækkert med en skål suppe at varme sig på. Her får du en nem opskrift på kartoffelsuppe.

Fremgangsmåde:
Svits bacon i bunden af en gryde. Når baconen er færdig, skal den køle af på en tallerken gerne på et stykke fedtsugende papir.

I fedtet fra baconen svitses løgene og kartoflerne let, til de er gyldne. Herefter tilsættes porrer og der svitses i yderligere 1 minut.

Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20 minutter - eller til grønsagerne er møre. Mos grønsagerne med en gaffel og tilsæt derefter fløden. Smag til med salt og pepper.

Serveres med bacon- porredrys. Groft brød og brøndkarse.

Forslag til tilbehør:

  • Groft brød
  • Brøndkarse til pynt

Der kan også bruges bålgryde til denne ret: Prøv vores bålgryder til madlavning over bål


Nøgleord: suppe over bål, kartoffelsuppe, suppe i dutch oven

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev