Kartoffelsuppe, bålsuppe i dutch oven af Outdoorcooking.dk - 17. februar 2019 Forberedelsestid: 15 minutter Tilberedningstid: 45 minutter Til: 4 personer Petromax Dutch Oven FT3 Petromax Dutch Oven FT12
Sådan laver du kartoffelsuppe i dutch oven
Ingredienser:
1 Zittauerløg
500g Kartofler i små tern
2 Porrer i ringe - den hvide del
0.75 l Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde 38%
1 tsk sennep
Salt og pepper efter smag
Bacon- porredrys
Ingredienser:
200g bacon
1 Grofthakket porrer - den grønne del
På de halvgrå vinterdage med regnbyger, kan det være lækkert med en skål suppe at varme sig på. Her får du en nem opskrift på kartoffelsuppe.
Fremgangsmåde: Svits bacon i bunden af en gryde. Når baconen er færdig, skal den køle af på en tallerken gerne på et stykke fedtsugende papir.
I fedtet fra baconen svitses løgene og kartoflerne let, til de er gyldne. Herefter tilsættes porrer og der svitses i yderligere 1 minut.
Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 20 minutter - eller til grønsagerne er møre. Mos grønsagerne med en gaffel og tilsæt derefter fløden. Smag til med salt og pepper.
Serveres med bacon- porredrys. Groft brød og brøndkarse.