Æbler tilberedt over bål – nem og hurtig bålmad af Outdoorcooking.dk - 24. august 2017 Forberedelsestid: 15 minutter Tilberedningstid: 10 minutter Til: 4 personer Bålstativ med bålfad og grillrist
Sådan laver du de lækreste bålbagte æbler
Ingredienser:
4 mellemstore æbler
Ca. 2 spsk. sukker
Ca. 2 spsk. stødt kanel
Evt. 25 g hele mandler
Evt. 1 tsk brun farin
50 g smør
Korn af en 1/2 vaniljestang
2 dl. piskefløde
2 spsk. flormelis
Udnyt sensommerens frugter. Tænd et bål i haven og inviter venner og familie til bagte æbler over bål – de smager af udeliv og livsglæde, og bålhygge er en rigtig god måde at være sammen på.
Fremgangsmåde: Skræl æblerne, halver dem og skær kernehuset ud. Læg 4 stykker alufolie klar på hver ca. 10 x 10 cm.
Bland sukker og kanel og hak evt. mandlerne groft. Smelt smørret. Pensl æblerne med smør og tril dem straks i kanel-sukkerblandingen.
Læg 2 halve eller 1 helt æble på hvert stykke folie og drys evt. med grofthakkede mandler. Pak æblet ind i folien, så lukningen er øverst.
Bag æblerne i gløderne fra bålet eller bålfadet, til de er møre, ca. 8-10 minutter. Nyd de bagte æbler lune med vanillecreme.
Fremgangsmåde vanillecreme:
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud.
Pisk flormelis og vaniljekorn med fløden til let skum
Orpin
september 20, 2019
God fornøjelse