Pandekager på grill

Pandekage på bål - Outdoor Cooking

Pandekager tilberedt på grill

Lækre grill pandekager – nem og hurtig bålmad af
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 3 minutter
Til: 4 personer
Espegard støbejernspande
18 cm bålpande til brug over bål

Sådan laver du de bedste pandekager på grill

KARDEMOMME PANDEKAGER MED CITRON

Den første vi snupper, er en klassisk pandekage, som er piftet op med kardemomme og lidt citron. Kan du lide kardemomme, så vil du elske kardemomme pandekagerne!

Ingredienser:
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. kardemomme
  • Skallen af ½ økologisk citron
  • 4 æg
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk. smeltet smør
  • Smør til stegning
Fremgangsmåde:

Rør mel, salt, sukker, kardemomme og revet citronskal (kun det gule, det hvide er bittert) sammen.

Tilsæt æggene, og rør det sammen.

Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring, til du har en klumpfri dej.

Tilsæt til sidst smeltet smør, og pisk dejen i ½ minut mere.

Kom smør på din stege-, grill- eller bålpande, og steg pandekagerne ved direkte, middel varme, ca. 210° C. Pas på de ikke brænder på.

Forslag til tilbehør

  • Is
  • Friske bær
  • Syltetøj
  • Chokoladesauce

Grove amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er de dér små, tykke pandekager, du oftest finder på en rigtig veldækket brunchbuffet.

Nu ved jeg ikke, om du griller allerede fra morgenstunden – men kunne det ikke være hyggeligt? Hele familien ud omkring grillen i morgenkåber eller nattøj og så spise pandekager og drikke morgenkaffe og juice? Herunder får du i hvert fald opskriften på nogle grove amerikanske pandekager, du kan stege på grillen – eller i køkkenet. De kan selvfølgelig også spises på andre tidspunkter af døgnet end om morgenen/formiddagen.
Ingredienser (til 10 stk.):
  • 2 æg
  • 1½ dl hvedemel
  • 1 dl rugmel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • 2½ dl mælk
  • Smør til at stege i

Fremgangsmåde:

Del æggehvider og -blommer fra hinanden, og pisk æggehviderne stive.

Bland hvede- og rugmel sammen med salt, natron, bagepulver, kanel, vaniljepulver og revet citronskal.

Tilsæt æggeblommer og mælk, og pisk det godt sammen.

Vend de stiftpiskede æggehvider i, og lad dejen hvile i ca. et kvarter.

Varm smørret op på din stege-, grill- eller bålpande, og hæld en klat dej midt på panden, så den selv løber ud. Steg på begge sider ved direkte, middel varme, ca. 210° C.


Forslag til tilbehør

  • Flormelis
  • Frisk frugt eller friske bær
  • Kompot
  • Sirup
Når du steger pandekager på grillen, er opskriften og fremgangsmåde ikke så meget anderledes, end når du steger pandekager på komfuret. Men der er ingen tvivl om, at selvom det er hyggeligt nok at stege pandekager i køkkenet, så stiger hyggebarometeret adskillige grader, når det foregår i haven eller på terrassen med duften af grill og boblende pandekager i næseborene.

Opskrifterne på pandekager ved komfuret og pandekager ved grillen er derfor heller ikke vanvittig forskellig, men herunder får du alligevel et par opskrifter på nogle pandekager, som egner sig godt til at tage med ud ved grillen. Har du brug for mere inspiration, kan du finde endnu flere opskrifter på pandekager her
Køb emaljeret støbejernspande fra Espegard Pandekager
Nøgleord: pandekager, grill pandekager, dessert på grill

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev