Varm æblegrød - Mad over bål

Æbledessert - Bålmad - mad over bål

Frisk æbledessert over bål

Varm æblegrød - Mad over bål af
Forberedelsestid:20 minutter
Bagetid:20 minutter
Til: 6 personer
Bålgryder til æbledessert og lign.

Sådan laver du en lækker alternativ æblegrød over bål

Ingredienser:
  • 1 kg. æbler
  • 1 dl. vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 100 g. brun farin
  • 150 g. havregryn
  • 120 g. smeltet smør
  • 70-100 g. rosiner
  • Kanelstang
Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist. Få den nemme og simple opskrift på en frisk æbledessert lige her.

Fremgangsmåde:
Skær æblerne i både eller mundrette firkanter.

Læg herefter æblerne i en bålgryde og tilsæt vandet.

Æblerne dampes under låg indtil de er godt og vel møre. Undervejs tilsættes citronsaften.

Tilsæt brun farin, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.

Vend forsigtigt æblerne med de øvrige ingredienser og lad det koge indtil havregrynene er bløde.

Serveres varm. Desserten kan med fordel serveres med flødeskum eller cremefraiche.

Tips: Tilsæt dine egne krydderier og sammensæt din egen spændende smag: ingefær, kardemomme, vanilje eller tranebær.


Forslag til tilbehør

  • Cremefraiche
  • Flødeskum

Har du brug for en perfekt bålgryde til denne ret? Prøv vores bålgryder til madlavning over bål

Æbledessert
Nøgleord: Frisk æbledessert over bål, dessert med æbler, æbledessert

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev