Varm æblegrød - Mad over bål af Outdoorcooking.dk - 9. oktober 2018 Forberedelsestid:20 minutter Bagetid:20 minutter Til: 6 personer Bålgryder til æbledessert og lign.
Sådan laver du en lækker alternativ æblegrød over bål
Ingredienser:
1 kg. æbler
1 dl. vand
1 spsk. citronsaft
100 g. brun farin
150 g. havregryn
120 g. smeltet smør
70-100 g. rosiner
Kanelstang
Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist. Få den nemme og simple opskrift på en frisk æbledessert lige her.
Fremgangsmåde: Skær æblerne i både eller mundrette firkanter.
Læg herefter æblerne i en bålgryde og tilsæt vandet.
Æblerne dampes under låg indtil de er godt og vel møre. Undervejs tilsættes citronsaften.
Tilsæt brun farin, havregryn, smør, kanelstang og rosiner.
Vend forsigtigt æblerne med de øvrige ingredienser og lad det koge indtil havregrynene er bløde.
Serveres varm. Desserten kan med fordel serveres med flødeskum eller cremefraiche.
Tips: Tilsæt dine egne krydderier og sammensæt din egen spændende smag: ingefær, kardemomme, vanilje eller tranebær.