Æbleskiver tilberedt på æbleskivepande til bål af Outdoorcooking.dk - 18. Oktober 2018 Forberedelsestid: 45 minutter Tilberedningstid: 5 minutter 20-25 stk. Æbleskivepande til bål
Sådan laver du lækre æbleskiver over bål
Ingredienser:
200 g. hvedemel
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. natron
1 spsk. vanillesukker
1/2 tsk. kardemomme
4 dl. kærnemælk
100 g. smeltet smør eller margarine
3 æg
1 spsk sukker
Lær at lave smagfulde æbleskiver som hele familien vil elske. Duften af æbleskiver og bål er noget af det bedste, når den står på hygge med hele familien. Her får du en opskrift på klassiske, lækre og svampede æbleskiver med kærnemælk som du kan tilberede over bål.
Fremgangsmåde: Skil æggehvider og blommer i hver sin skål.
Pisk derefter sukker og æggehvider luftige og stive.
Bland æggeblommer, salt, natron, vaniljesukker og mel sammen.
Pisk dejen og hæld gradvist kærnemælken i indtil dejen er glat og ensartet.
Tilsæt herpå det smeltede smør i dejen.
Vend til sidst de stivpiskede æggehvider i dejen.
Brug lidt smør eller smagsneutral olie i hullerne i æbleskivepanden.
Fyld hullerne i æbleskivepanden 3/4 op med dej og bag æbleskiverne over flammerne i bålet.
Når kanterne begynder at blive faste, og du kan vende æbleskiverne uden at de går i stykker, så vend dem rundt på siden og lad den flydende dej flyde ud i panden. Det er også under denne proces du kan fylde din æbleskive med creme, chokolade eller andet.
Fyld til sidst hullet op med dej og vend dem hele vejen rundt så æbleskiven er lukket.
Vend æbleskiverne under den sidste del af stegningen, så de bliver gyldne og sprøde hele vejen rundt.