Klatkager - Mad over bål

Klatkager - Mad over bål - Outdoor Cooking

Klatkager - en lækker klassiker på bål

Klatkager – nem og hurtig bålmad af
Forberedelsestid:15 minutter
Bagetid:5 minutter
Til: 4 personer
Stegeplade til bål

Sådan laver du lækre klatkager på bål

Ingredienser:
  • Ca. 450 g. kold risengrød
  • 2 æg
  • 50 g. hvedemel
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 spsk. sukker
  • Evt.1 spsk. citronsaft
  • Smør eller kokosolie til stegning
Klatkager er noget af det nemmeste at lave, når man har rester af risengrøden fra dagen før. Klatkagerne er rigtig lækre og de kan bruge som en skøn eftermiddagssnack eller som en skøn dessert foran bålet.

Fremgangsmåde:
Rør risengrøden blød med æggene og tilsæt mel, sukker og vanillesukker.

Er grøden er meget hård eller sej at arbejde med, kan man evt. starte med at blødgøre den med et par skefulde sødmælk, før du tilsætter æg og de øvrige ingredienser.

Smelt en god klat smør eller kokosolie på stegepladen over bålet, sæt dejen i klatter og steg dem ligesom man steger pandekager.

Server risengrødsklatterne varme eller lune med dit yndlingstilbehør.

Forslag til tilbehør:

  • Strøsukker
  • Syltetøj
  • Friske bær
  • Kanelsukker

Har du brug for en perfekt stegeplade til bålet? Prøv vores stegeplade til bålet

Klatkager tilberedt over bål
Nøgleord: klatkager, risengrød, eftermiddags snack

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev