Klatkager – nem og hurtig bålmad af Outdoorcooking.dk - 31. oktober 2018
Forberedelsestid:15 minutter Bagetid:5 minutter Til: 4 personer Stegeplade til bål
Sådan laver du lækre klatkager på bål
Ingredienser:
Ca. 450 g. kold risengrød
2 æg
50 g. hvedemel
2 tsk. vanillesukker
2 spsk. sukker
Evt.1 spsk. citronsaft
Smør eller kokosolie til stegning
Klatkager er noget af det nemmeste at lave, når man har rester af risengrøden fra dagen før. Klatkagerne er rigtig lækre og de kan bruge som en skøn eftermiddagssnack eller som en skøn dessert foran bålet.
Fremgangsmåde: Rør risengrøden blød med æggene og tilsæt mel, sukker og vanillesukker.
Er grøden er meget hård eller sej at arbejde med, kan man evt. starte med at blødgøre den med et par skefulde sødmælk, før du tilsætter æg og de øvrige ingredienser.
Smelt en god klat smør eller kokosolie på stegepladen over bålet, sæt dejen i klatter og steg dem ligesom man steger pandekager.
Server risengrødsklatterne varme eller lune med dit yndlingstilbehør.
Forslag til tilbehør:
Strøsukker
Syltetøj
Friske bær
Kanelsukker
Har du brug for en perfekt stegeplade til bålet? Prøv vores stegeplade til bålet