Velsmagende enebærgryde over bål med kartoffelmos af Outdoorcooking.dk - 21. juli 2017 Forberedelsestid: 45 minutter Tilberedningstid: 60 minutter Til: 4 personer 6 liter emaljeret støbejernsgryde
Sådan laver du velsmagende enebærgryde med kartoffelmos
Ingredienser:
50 g smør
1 kg mørt svinekød i tynde strimler, fx skinkekød
6 tørrede enebær
1/2 tsk tørret rosmarin
1/4 liter piskefløde
2 dl cremefraiche
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
kulør
evt. lys saucejævner
Ingredienser (Kartoffelmos):
1 kg skrællede kartofler i mindre stykker
1 liter vand
50 g smør
1/2 dl piskefløde
3 æg
75 g hasselnøddekerner
1 1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Enebærgryde - en ren klassiker, som efterhånden er blevet til en retroret. Sæt gryden over bålet og nyd på samme tid gamle minder og dejlig mad.
Fremgangsmåde: Lad smørret blive gyldent i en tykbundet bålgryde eller dutch oven.
Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Kom alt kødet tilbage i gryden.
Knus enebær og rosmarin eksempelvis med bagsiden af en økse.
Tilsæt krydderierne sammen med piskefløde, cremefraiche, salt og peber.
Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Tilsæt kulør og smag til. Enebærgryden kan evt. jævnes.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i vand i ca. 20 min., til de er godt møre.
Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og mos dem med smør og fløde.
Del æggene og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem.
Tilsæt hasselnøddekerner, salt og peber. Smag til.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Serveres straks.
bzojvxszce
juli 23, 2020
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?