Opskrift på Gløgg - En herlig vinter klassiker af Outdoorcooking.dk - 8. december 2018 Forberedelsestid: 60 minutter Tilberedningstid: 20 minutter Til: 4 personer Petromax Dutch Oven FT3 Petromax Dutch Oven FT9
Ingredienser:
1 pilsner
1 flaske god rødvin - særligt druerne Zinfandel, Primitivo Malbec er velegnet.
1 hel usprøjtet appelsin
2 hele kanelstænger
2 stjerneanis
½ tsk hel, sort peber
½ spsk hel allehånde
½ spsk hele nelliker
½ tsk hel kardemomme
1 vaniliestang
Honning og rørsukker
Lækker krydret julegløgg lavet helt fra bunden, der kan serveres til julefrokosten, eller imens gæsterne venter på stegen juleaften.
Fremgangsmåde:
Gløggekstrakt
Hæld alle de hele, tørrede krydderier i tepose og slå en knude på posen. Så har du styr på dem og du undgår at si gløggen til sidst. Flæk vaniljestangen på langs, og læg den i tykbundet gryde.
Hæld derpå en pilsner over krydderierne og varm forsigtigt ekstrakten op.
Lad ekstrakten simre under låg i 5 minutter, sluk så for varmen, og lad blandingen trække i alt fra 1 time til flere uger. Den kan opbevares i et stort patentglas et køligt, mørkt sted.
Er tiden knap kan den koges ind på små tyve min.
Gløgg:
Lav gløggen helt færdig ved at tilsætte rødvin, mandelsplitter og rosiner. Varm forsigtigt gløggen op, og smag den til med honning og rørsukker. Servér rygende varm med appelsinskiver og friske hindbær.