Nem og hurtig hverdagsmad i julemåneden af Outdoorcooking.dk - 29. November 2018 Forberedelsestid: 5 minutter Tilberedningstid: 45 minutter Til: 4 personer Bålgryder til risengrød og lign. Grydeske i træ
Klassisk risengrød i bålgryde
Ingredienser:
1 liter sødmælk
1 dl. vand
1 dl. grødris
1/2 tsk. salt
Risengrød er en af de helt store juleklassikere, der for mange er indbegrebet af den hyggelige julestemning i december. En lækker og rund risengrød til små nissebørn og deres forældre. Spis den som aftensmad eller dessert i julemåneden (og resten af året).
Fremgangsmåde: Skyl grødrisene i koldt vand og lad dem koge op i en gryde tilsat 1 dl vand.
Når vandet er absorberet hældes mælk i, det varmes op til kogepunktet og derefter skrues ned for varmen til svag varme, så det blot simrer lidt. Laves grøden over bål, fjernes gryden en smule fra varmen.
Lad gryden stå ved svag varme med låg på – og rør ca. hver 10 minut. Kom tilsidst en smule salt i.